Het Nieuwe Werken, goed voor de kinderen?

Geplaatst: 22/10/2010 in The New World Of Work

Het Nieuwe Werken biedt medewerkers de mogelijkheid om te werken waar en wanneer men wil. Deze mogelijkheid gebruiken veel Nieuwe Werkers om regelmatig thuis te werken, om files te vermijden, om op de woensdagmiddag gezellig met de kinderen door te brengen of om boodschappen te doen op een rustig moment in de supermarkt.

De werkgever biedt je als Nieuwe Werker de mogelijkheid om zelf de grenzen tussen werk en prive te bepalen, omdat de werkgever dit niet meer voor je doet. Hij stuurt op output en niet op input. Deze mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer je bezig bent met werk of tijd hebt voor prive geeft De Nieuwe Werker de mogelijkheid om meer tijd bij de kinderen te zijn, waar veel Nieuwe Werkers behoefte aan hebben in hun drukke tweeverdieners bestaan.

Uit onderzoekt blijkt dat de aandacht voor de kinderen meer versnippert aan de kinderen wordt gegeven en dat voor veel kinderen van deze Nieuwe Werkers de kwaliteit met hun ouders er op achteruit gaat. Vooral voor de kleine kinderen kan dit een probleem zijn.

De Nieuwe Werker laat zich in zijn prive tijd vaak afleiden door zijn telefoon of door de laptop die op schoot ligt, waardoor het kind niet de aandacht krijgt die het eigenlijk op dat moment nodig heeft.

Sociologe Anne Roeters promoveerde op onderzoek naar tijdsbesteding van werkende ouders. Lees meer over haar onderzoek in dit artikel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s