Windows on-premise functionaliteiten nu ook uit de cloud

Geplaatst: 21/10/2010 in cloud computing, The New World Of Work, Trends en ontwikkelingen

Microsoft zal met de lancering van Office365 op kort termijn dezelfde functionaliteiten bieden uit de cloud die Microsoft nu biedt met on-premise oplossingen. Microsoft leverde al een deel van de on-premise functionaliteit via de cloud via het “Business Productivity Online Suite” (BPOS), maar deze suite leverde nog niet dezelfde functionaliteit als de Microsoft on-premise oplossingen, waardoor het voor veel ondernemers aantrekkelijker was om hun eigen omgeving te behouden of op te bouwen.

Met de komst van Office365 zal het verschil verder verkleind worden ten opzichte van de on-premise oplossingen, waarbij het op termijn zelfs functioneel geen verschil meer zal maken of je de omgeving uit de cloud afneemt of zelf in beheer houdt.

De redenen om dan niet over te stappen op het hoog beschikbare, flexibel schaalbare, goed beveiligde platform van Microsoft worden daarmee voor organisaties verder verminderd.

Met de komst van Office365 is het zelfs voor ZZP’ers interessant om over te gaan naar Office365, waarbij via BPOS er een minimale afname was voor 5 gebruikers, is dit bij Office365 niet meer het geval.

Naast de bestaande productlijnen (SharePoint, Exchange en Office Communication Server (OCS)) is nu ook Office Professional toegevoegd en is OCS vervangen door de nieuwe versie Lync.

Naast het afnemen van de volledige suite is het ook mogelijk om delen van de functionaliteit af te nemen zodat je alleen afneemt wat jij nodig hebt.

Met deze ontwikkeling gaat Microsoft verder de strijd aan met andere cloud aanbieders zoals Google. Om deze strijd verder kracht bij te zetten zal ook op termijn Microsoft CRM en Microsoft Intune (beheertooling) aan de suite worden toegevoegd.

Meer informatie is te vinden op: Office365

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s